Fakta om en ponny som betyder mycket för mig (L)

Ja, eftersom jag just nu har lite svårt att hitta på hästrelaterade inlägg så får ni ett inlägg om rätt mycket fakta om en ponny som betyder mycket för mig. Det var inte svårt att komma på vilken ponny, det blir utan tvekan Zwarta <3.

Namn: Zwarta
Ras: Shetlandsponny / Nordsvensk
Ålder: 27
Utseende: Hon e mörkt, mörkt brun, nästan svart, och har lite gråa hår ovanför ögonen. Hon liknar en islandshäst lite, med tjock och ofta ruffsig man.
Att rida: Zwarta är jäääättepigg... Hon typ älskar att hoppa, när jag hoppade henne så tog det en kortsida + en halv långsida att ens få stopp på henne. Ibörjan kan det verka jobbigt och inte roligt alls att rida henne när hon bara rusar men när man väl lärt känna henne så är hon en underbar häst att rida. Superduper pigg, lite småenvis, och för att inte tala om hur fin hon är när hon slappnar av, kröker på nacken och trampar under sig... Ja, ni fattar. En utmanande ponny att rida, men oj så fin !
På marken: Zwarta är väll inte världens enklaste på marken heller, när man leder henne kan hon när som helst dra iväg ... Det är rätt läskigt... Hon e rätt tjurig i spiltan till en början, men visar man henne vänligt men bestämt vem det är som bestämmer är hon riktigt mysig.
Lite övrigt: Zwarta är verkligen en ponny som det tar lite tid att lära känna men när man väl har gjort det så är hon helt underbar... Lite kortfattad om henne ; Hon är en mörkbrun korsningsponny, en riktig utmaning att rida, tuff, envis, pigg och springig. Tjurig i stallet, drar iväg när man leder henne... Superduper mysig när man lärt känna henne...
Vill ni se bilder?
Pussar! tror ni att ni vill rida Zwarta hehe? XD

Kommentera här :D!

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Remember me (a)

E-postadress:

Bloggadress/Hemsida:

Din kommentar:

Trackback
RSS 2.0